You are here: Home / Events / Events and initiatives / Folklore and festivals / Fair of porcino mushroom of Borgotaro I.G.P.

Fair of porcino mushroom of Borgotaro I.G.P.

Every year in September many events in for the fair of mushroom.

From Sep 14, 2019
To Sep 22, 2019
Location Historical centre of Borgo Val di Taro
Where
Borgo Val di Taro (PR)
Hours

Saturday 14, Sunday 15, Saturday 21 and Sunday 22 September

Cost Free entrance
For details
Phone: +39 052596796
http://www.sagradelfungodiborgotaro.it/
Add event to calendar vCal
iCal
Folklore and festivals

Since 1975 the Fair of mushroom, an unmissable opportunity for all lovers of this local and rare delicacy, has become become also a chance to enjoy a wide array of events.
Many cultural and gastronomic events are organized in the fair.

The edition 2019 will take place on Saturday 14, Sunday 15, Saturday 21 and Sunday 22 September:

Saturday September 14

at 8.30am
I Boschi del Fungo IGP tra storia, storie e natura. Walking tour by prebooking with Guida Ambientale Escursionistica. 12€ adults, 6€ kids. Information and bookings 340-3892488 Meeting point at the parking of the trainstation of Borgotaro
from 9am to 7pm
Food stands and market - Historical centre and Viale Bottego
from 10am to 7pm
Chainsaw exhibiiton by Giuseppe e Walter Busi – Palazzo Imbriani, Via Costamezzana
at 9.30am
Conference “Case Sottane, un progetto di rigenerazione agricola in Alta Val Taro” con il patrocinio della Provincia di Parma e Fondazione Borri. Al termine sarà possibile visitare il Borgo di Case Sottane – Palazzo Tardiani, Piazza XI Febbraio
at 10am
Opening of Mushroom exhibition by Associazione Micologica Fidentina Apertura open from 10am to 6pm - Biblioteca Manara, Piazza Manara
at 11am
Opening with music by Corpo Bandistico Borgotarese – Piazza XI Febbraio
from 11am to 11pm
Street Fungo Area Street Food - Piazza Verdi
at 11.30am
Risotto e Funghi: perfetta combinazione Cooking show in collaborazione con Carrefour Borgotaro a cura della Strada del Riso Vercellese di Qualità - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 3.30pm
Cooking Show “Il Fungo Porcino di Borgotaro IGP: come pulirlo e trattarlo” a cura di Danilo Carretta,Borgolab - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 4pm
Itinerant music Fisarmoniche di Tiedoli-Belforte e cantori di Varsi
at 5pm
Cooking Show con lo Chef ALMA Mario Marini dell’Agriturismo Il cielo di Strela (Compiano) - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 6pm
Guided tasting “Malvasia delle Cantine Cerdelli” (Langhirano) Degustazione guidata di Talete (Malvasia frizzante, vincitore del premio La Coseta D’Or 2018) e Democrito (Malvasia Ferma) Free entrance max 50 seats Area cooking show, Piazza XI Febbraio
from 7pm to 11pm
Musicucinando - Street music e Street Food Street Food and  Live musica by Cris - Piazza Verdi
from 7pm to 11pm
Fungo Party – Piazza XI Febbraio

Sunday September 15
from 9am to 7pm
Food stands and market - Centro Storico e Viale Bottego
at 10.30am
Cooking Show con lo chef Massimo Gatti del ristorante pizzeria I 2 Gatti (Borgotaro e Parma) con la collaborazione di Carrefour Borgotaro - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 11.30am
Guided tasting Turris "La birra: storia, profumi e sapori di una bevanda che viene dalla terra" il Birrificio agricolo Turris di Borgotaro propone una degustazione guidata dei suoi prodotti (tra cui "Regina del bosco" birra con castagne locali). Il birraio vi svelerà come avviene la produzione… dal campo al bicchiere! Free entrace max 50 seats- Area cooking show, Piazza XI Febbraio
from 11am 11pm
Street Fungo - Area Street Food, Piazza Verdi
at 3.30pm
Guided tasting “Le eccellenze cooperative dell'Emilia Romagna” A cura di Confcooperative Fedagri Emilia Romagna con Daniele De Leo e Davide Pieri - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 4pm
itinerant music Pneumatica Emiliano Romagnola
at 5pm
Cooking Show by Chef Tommaso Camisa del Ristorante Mellini (Bedonia) con la collaborazione di Carrefour Borgotaro - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 6pm
Musicucinando - Street music e Street Food Street Food with live music by Acoustic Boulevard e dj Antonello - Piazza Verdi

Saturday September 21
from 9am to 7pm
Food stand and San Matteo fair – Viale Bottego, Piazza Verdi e Centro Storico
from 10am to 6pm
Craft knife exhibition - Palazzo Imbriani, Via Costamezzana
from 10.30am to 12.30pm
from 11am to 11pm
Street Fungo Area Street Food - Piazza Verdi
at 4pm
Cooking show by students of Istituto Zappa Fermi, indirizzo enogastronomico In collaborazione con Carrefour Borgotaro - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 5pm
Musicucinando - Street food e Street Music with Manuela Pellegatta Cantautrice – Area Street food, Piazza Verdi
at 5pm
Itinerant music Itinerante Sfilata del Corpo Bandistico Borgotarese – Centro storico
at 6pm
Cooking Show by Chef Fabio Giulianotti della Trattoria Al Fondo, Borgo Val di Taro, con la collaborazione di Carrefour Borgotaro - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 7pm
Musicucinando - Street music e Street Food Street Food and live music by Cris e dj Antonello - Piazza Verdi
from 7pm to 11pm
Fungo Party – Piazza XI Febbraio

Sunday September 22
at 8.30am
I Boschi del Fungo IGP tra Storia, storie e natura Walking tur by prebooking with Guida Ambientale Escursionistica. 12€ adults, 6€ kids. Information and bookings 3403892488 – Meeting point at the parking of the trainstation of Borgotaro
from  9am to 7pm
Food stands and antiques market  –Historical centre and Viale Bottego
from 10am to 6pm
Craft knife exhibition - Palazzo Imbriani, Via Costamezzana
at 10am
Cooking Show Il Fungo Porcino di Borgotaro IGP: come pulirlo e trattarlo – a cura di Danilo Carretta – Borgolab - Area cooking show, Piazza XI Febbraio
from 11am to 11pm
Street Fungo - Area Street Food - Piazza Verdi
at 11.30am
Cooking Show Chef Samuele Cesarini, concorrente Masterchef Italia 8, con la collaborazione di Carrefour Borgotaro- Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 2.30pm
Guided tasting of Parmigiano Reggiano and crafts beers “Ad Alta Qualità” a cura di APR Consorzio Parmigiano Reggiano e Articioc sac. - Area Cooking show, Piazza XI Febbraio
at 4pm
Guided tasting Vini della cantina Cantina Rodaro Paolo Cividale del Friuli (Udine), con degustazione sommelier AIS Emilia Romagna (associazione italiana sommelier) Metodo Classico Brut Nature, Ribolla Gialla, Refosco dal Peduncolo rosso. Free entrance Max 50 seats- Area cooking show, Piazza XI Febbraio
at 4pm
Itinerant music Conciorto: Biagio Bagini e Gian Luigi Carlone. Sono gli ZZ Top delle verdure, si definiscono orticoltori musicisti improvvisati! – Piazza Verdi
at 4.30pm
Itinerant music by Gli Spunciaporchi
at 5pm
Historic parade Musici & Sbandieratori Sestrieri Lavagna
at 6pm
from 7pm 11pm
Musicucinando Street Food e dj set con dj Antonello – Piazza Verdi

Comune di Borgo Val di Taro, Regione Emilia Romagna, Provincia di Parma, Camera di commercio di Parma, Comunità montana delle valli del Taro e del Ceno


Last update :
Aug 15, 2019